Bu Blogda Ara

4 Mayıs 2014 Pazar

Kadınlar




Komplike bir düşünce yapısına sahip varlıklardır. Mesela biz erkekler masadaki bir bardak suyu alır içeriz. Kadınlarsa önce düşünür; bu bardağı alırsam şu ne düşünür, kaba gözükmemek için nasıl içsem, hangi elimle alsam, şöyle içersem daha estetik olur v.s. v.s. Bu bazı zamanlar avantajken bazı zamanlar da dezavantajdır. İşin içinden çıkamadığınız karmaşık bir durumda bir kadına akıl danışırsanız size öyle bir çözümler ki şaşar kalırsınız fakat bazen de basit bir işi aşırı detaycılıktan dolayı yapamazlar. Ayrıca kadınlar iyi birer de tiyatrocudur, duygularını istediklerinde çok iyi gizlerler. Mesela sen onu aşk acısı çekmiyor zannedersin ama o içten içten öyle bir çürüyordur ki bilsen sen kendi acını bırakır ona üzülürsün. Hisleri çok kuvvetlidir, aldatılınca anında hissederler. Anladıkları andan itibarense delil aramaya başlar ki bu çok tehlikeli bir sürecin başlangıcıdır. Ayrıntıdaki şeytanı keşfetmekte üstlerine yoktur. Detaylı planlar yapıp uygulayabilirler ve bu planlar çok tehlikeli olabilir. İlişki konusunda içgüdüsel olarak eğitimlidir hepsi. Mesela aptal ve güzel bir kadını kolay zannederler de onu yatağa atmaya çalışırlar ya, aslında en büyük tuzağa düşmüşlerdir. 


 En büyük zaafları şefkattir. En büyük zaafları çünkü en çok şefkate ihtiyaç duyarlar. Çiçek , hediye veya haftasonu gezmeleri konusundaki takıntıları aslında o içlerinde gizli olan küçük kız çocuğunun dışa vurumudur. Bir kadın kaç yaşına gelirse gelsin içinde hep küçük bir kız çocuğu vardır. İster katı ve soğuk dursun, ister ulaşılmaz olsun içindeki o küçük kız çocuğu hep yaşar ve onun şefkate, şımartılmaya ihtiyacı vardır. 



Bir kadının erkeğe ihtiyacı vardır, istediği kadar feminist olsun. Kadın elbette bir erkek olmadan kendi ayakları üstünde durabilir ve bütün ihtiyaçlarını karşılayabilir. Kadının güçlü duran bir erkeğe ihtiyacı vardır çünkü içten içe o güven duygusu onun mutlu olmasını sağlar. Biraz erkeğin gölgesini hissetmek ve bazı işleri ona kitlemek bir kadına kendi kadınlığını hissettirir. Sadece seks değildir bir kadına kendini kadın hissettiren, aynı zamanda güvenebileceği bir erkeğin hayatını kolaylaştırmasıdır. Eğer bir kadının içindeki çocuğu sevindirirken dışındaki kadını da mutlu etmeyi başarırsa bir erkek o kadın onu vezir edecektir, kadınların öyle mistik bir gücü de vardır. Şayet bir kadında yeterince sevgi ve mutluluk biriktirirse bir erkek, kadında ona sihrini yapar ve o erkeği başarılı kılar. Tahmin dahi edemeyeceği yerlere ulaştırır. Kadın bu dünyayı daha yaşanabilir bir hale getiren, hayata estetik katan, sevgiyi en güzel yansıtan varlıktır. kadının yeterli değeri gördüğü toplumların gelişmişlik düzeyi de bunun en güzel örneğidir. Kadının kıymetini bilmeliyiz, onlar olduğu sürece yeryüzü güzel bir yer...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder